matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matma
nick:
Oblicz wartość wyrażenia (
√
1−x
−x)(
√
1−x
+x) dla x =−
√
3
18 mar 18:05
Godzio:
(a − b)(a + b) = a
2
− b
2
x ≤ 1 ... = 1 − x − x
2
dla x = −
√
3
→ 1 +
√
3
− 3 =
√
3
− 2
18 mar 18:25