matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:DD:D
DIDI:
dany jest czworokąt o bokach AB=4 , BC=5 ,CD=3 , AD=6 wiadmomo ponadto ze mozna na nim opisac okrąg . oblicz odległosc wierzchołka C od boku AB ?
: jam mam narysowac tą odleglosc wierzchołka C od boku AB?
18 mar 17:45
DIDI:
18 mar 18:00
DIDI:
ALE SUPER POMOC TU JESTD:
: hahahha
18 mar 18:09
DIDI:
18 mar 18:25
dero2005:
oblicz h α + γ = 180
o
β + δ = 180
o
→δ = 180 − β x
2
= 4
2
+5
2
−2*4*5*cosβ x
2
= 6
2
+3
2
−2*6*3*cos(180−β) porównaj równania oblicz β
h
= sin β
5
h = 5*sin β
18 mar 18:51