matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
:):
1. Wykres funkcji f określonej wzorem f(x)=(
3
2
)
x
+a jest położony nad prostą o równaniu y=−3 gdy: a) a≥−3 b) a>3 2. Dana jest funkcja f(x)=x
2
−2 wzór funkcji, której wykres powstaje przez symetrię osiową względem osi OY to?
18 mar 15:37