matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc Tales!
Martusia:
Proste a i b przecinają ramiona kąta o wierzchołku L tak jak na rysunku. sprawdz czy proste a i b sa rownolegle jezeli: LA=5,1 LS=6,8
LO
OK
= 3
18 mar 15:15
dero2005:
|LO| = 3*|OK| |LK| = |LO|+|OK| = 3*|OK|+|OK| = 4|OK| |LA| = 5,1 |LS| = 6,8
|LA|
|LO|
=
|LS|
|LK|
5,1
3|OK|
=
6,8
4|OK|
3
3
=
4
4
te proste są równoległe
18 mar 17:32