matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
maja:
3
1
1
pierwiastkiem równania
=4 jest liczba A=−1 B=1 C=−1
D=1
x+2
4
4
18 mar 09:07
aga:
odp C bo:
3
4(x+2)
=
x+2
x+2
3
4(x+2)
−
=0
x+2
x+2
3−4x−8
=0
x+2
z tego wynika, że x≠−2 3−4x−8=0 −4x=5
5
1
x=
=−1
−4
4
18 mar 09:26