na jutro! Prosze o pomoc..bede wam bardzo wdzieczna i postaram sie odwdzieczyc.
kasius: 11. Rozwiąż układ równań.
a){ 2(x−1)+(y+2)=4 { 3(x+1)−(y−3)=7
b){ 3(x+2)+2(y−2)=1 { (x+2)−4(y−1)=1
c){ −2(x−3)−(4−y)=0 { 5(x+1)+3(2−y)=17
d){4(x+3)−2(y+1)=0 { 2(y−1)−(3−x)=−10
13. Rozwiąż układ równań.
a){ 0,5x+0,2y=2 { 1,5x+0,5y=5,5
b){ 0,3x+0,5y=−2 { 0,5x+0,25y=−4,5
c){2x−0,3y=0,9 { 0,4x+0,1y=−0,3
d){ 0,4x+0,25y=0,15 { 0,2x+0,4y=−0,2
17 mar 21:52
jola: no to wczesnie siostro
17 mar 21:55
17 mar 21:56
kasius: przydaloby mi sie jeszcze 13 zad. Wie ktos jak to zrobic ?
17 mar 22:33