Fifek: liczba (log6 2 + log6 18)2 jest rowna ? prosze o dokladne wyliczenie abym mogl zrozumiec jak
to trzeba zrobic
17 mar 21:32
jola: Zakładam,że cyfra 6 jest podstawą logarytmu,a nie wykładnikiem potęgi...
17 mar 21:36
Fifek: tak jest podstawa logarytmy
17 mar 21:37
Eta:
log
62+log
618= log
6(2*18)= log
636= 2 , bo 6
2= 32
(log
62+log
618)
2= 2
2=
4
17 mar 21:46
Fifek: Teraz wszysztko jasne. Az sie zalamalem ze to takie proste.
17 mar 21:49
jola: eta brawo
17 mar 21:50
Eta:
I znów ten chochlik

oczywiście,że ma być : bo 6
2=
36
17 mar 21:52