Kasia: | | log2 4 − log2 25 | |
Wykaż ze liczba |
| jest całkowita |
| | 2(log2 − log5) | |
17 mar 21:24
Eta:
a
2−b
2= (a−b)(a+b)
log4= 2log2 i log25= 2log5
| | (log4 −log25)(log4+log25) | |
|
| =
|
| | 2(log2−log5) | |
| | 2(log2−log5)*2*(log2+log5) | |
= |
| = 2*(log2+log5)= 2*log10= 2*2=4
|
| | 2(log2−log5) | |
17 mar 21:40
Fifek: Jestem bardzo bardzo wdzieczny ! Dzieki
17 mar 21:42
Eta:
Poprawiam chochlika:
2*log10= 2*1 = 2
17 mar 21:42
Eta:
17 mar 21:43
Fifek: 'Tylko maly problem. W odpowiedziach wychodzi 2
17 mar 21:44
Fifek: a no wlasnie

dzieki !
17 mar 21:44