Stereometria
Patrycja: Przekątna graniastosłupa prawidłowego czworokątnego tworzy z płaszczyzną podstawy kat o mierze
30. Wiedząc,że krawędź podstawy ma długość 6p[2]
17 mar 20:39
Patrycja: ma długość 6√2. Oblicz:
a) objętość
b)pole powierzchni całkowitej
c)pole przekroju tego graniastosłupa płaszczyzną przechodzącą przez równoległe przekatne jego
podstawy
17 mar 20:41
Artur. :

α=30
a=6√2
d=6√2*
√2=12
z funkcji tryg oblicz H i podstawiaj do wzorów
Dasz Rade Patka
17 mar 20:54
17 mar 21:02
Patrycja: dałam radę

h= 4
√3
V=288
√3
Pc=144 + 96
√6
17 mar 22:29