Wyznacz ZW funkcji f
Thor: Wyznacz Zbiór Wartości funkcji f
f(x)= √logcos2πx
i ogólnie proszę o listę kroków jak rozwiązywać takie funkcje złożone .. trygonometria +
logarytmy
17 mar 20:06
Godzio:
Pierwszy krok to dziedzina, wyznacz ją i już będzie wiadomo jaki jest ZW

, o ile dobrze
pamiętam zbiorem wartości będzie jeden punkt bo to zadanie już było ze 100 razy
17 mar 20:08
Thor: zrobi to ktos od poczatku do konca?

proszę
17 mar 23:43
Godzio :
cos2πx > 0
logcos2πx ≥ 0 ⇒ cos2πx ≥ 1 ⇔ cos2πx = 1
musi być część wspólna więc
cos2πx = 1
f(x) = √log1 = √0 = 0
Zw = {0}
17 mar 23:48