równanie prostej
blondynka123456789: napisz równanie prostej przechodzącej przez początek układu współrzędnych i środek okręgu o
równaniu ( x+4)2+(y−5)2=16
17 mar 19:53
Mila: jakie sa wspólrzędne środka okregu ?
17 mar 19:54
sandra: S=(−4,5) r=4
17 mar 19:58
blondynka123456789: Błagam pomocy
17 mar 20:00
Mila: Srodek układu wspólrzednych to punkt A(0;0) S(−4;5)
y=ax+b
|0=a*0+b
|5=a*(−4)+b
|0=b
|5=−4a /:(−4)
|b=0
|−5/4=a
17 mar 20:03
blondynka123456789: Jej dziękuję bardzo za pomoc
17 mar 20:08
zordon: Znajdź równanie okręgu o środku S (2 , −3) przechodzącej przez punkt A ( 5, −1)
2 paź 20:07