????????????
ola: rozwiąż równanie:
x+2x−2=x+3x−3+2x2−5x+6
17 mar 19:51
17 mar 19:55
17 mar 19:56
Eta:
Ten drugi link
17 mar 19:57
ola: DZIEKI
17 mar 20:06
megg:
| | ⎧ | x−2≠0 | |
| załozenie: | ⎨ | x−3≠0 | ⇔
|
| | ⎩ | x2−5x+6≠0 | |
D=ℛ\{2,3}
| (x+3)(x−2)+2−(x+2)(x−3) | |
| =0 |
| (x−3)(x−2) | |
| x2−2x+3x+2−(x2−3x+2x−6) | |
| =0 |
| (x−3)(x−2) | |
| x2−2x+3x+2−x2+3x−2X+6 | |
| =0 / ∧(x−3)(x−2) |
| (x−3)(x−2) | |
2x+8=0
2x=−8
x=−4
17 mar 20:13
ola: 
17 mar 20:32
ola: jasne...ale mały błąd..
x2−2x+3x−6+2−x2+3x−2x+6(x−3)(x−2)=0
2x+2(x−3)(x−2)=0
2x+2=0
2x=−2
x=−1
17 mar 21:37