aa
:( Trygonometria:

Proszę o pomoc w tych przykładach:
Oblicz wartości funkcji trygonometrycznych kąta α w trójkącie prostokątnym
17 mar 19:27
:( Trygonometria: tam gdzie jest kropka to jest kąt prosty
17 mar 19:28
imię lub nick: to akurat oczywiste...
zapomniałeś powiedzieć gdzie jest α
17 mar 19:29
ICSP: c − przeciwprostokątna = 13.
kąt α jest między 12 a 13
kąt β jest między 5 a 13
17 mar 19:30
:( Trygonometria:

tam gdzie jest napisane tutaj
17 mar 19:32
ICSP: no to na odwrót napisałem. U mnie ten kąt to β.
17 mar 19:33
:( Trygonometria: to jak będzie ?
17 mar 19:34
ICSP: po prostu zamień kąt α z β
17 mar 19:35
:( Trygonometria:

jeszcze mam 2 przykłady do zrobienia
17 mar 19:37
ICSP: druga przyprostokątna to 15
Ostatni przykład zostawiam tobie
17 mar 19:40
:( Trygonometria:

a jak policzyć tą przyprostokątną?
a 3 przykład jest bez liczb ocb?!?
17 mar 19:43
:( Trygonometria: ...
17 mar 19:47
ICSP: a w tym przykładzie się skróci. Jest to przekątna kwadratu akurat dla takiego przykładu to mogę
ci podać te własności:
| | √2 | |
sinα = sinβ = cosα = cosβ = |
| |
| | 2 | |
tgα = ctgα = tgβ = ctgβ = 1
P.S. proponuję nauczyć sie ich na pamięć.
17 mar 19:50
17 mar 19:54