√3− 2√2 − √2
ipla:
wykaż że liczba √3− 2√2 − √2 jest liczbą całkowitą
17 mar 17:44
ipla: prosze o pomoc
17 mar 17:45
ipla: BŁAGAM O POMOC
17 mar 17:48
ipla: BARDZO PROSZĘ O POMOC< BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNA
17 mar 18:09
kamis:
Czy wyrażenie wygląda tak:
√3 − 2√2 − √2 ?
Wtedy:
√3 − 2√2 = √1 − 2√2 + 2 = √(1 − √2)2 = |1 − √2| = − 1 + √2
− 1 + √2 − √2 = −1
−1 ∊ C
17 mar 18:21
Mila: 31/2−2*21/2−21/2=31/2−21/2(2−1)=31/2−21/2 dalej nie wiem
17 mar 18:23
ipla: tak kamis dziękuje
17 mar 18:24
ipla: tylko skąd bierze się ta 1

17 mar 18:24
ipla: ahh już wiem
dzięki
17 mar 18:24