matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
:P:P:P:P:P:
2cos(|
x
3
|)=−1
17 mar 17:11
podpis.:
cos(|
x
3
|) = −
1
2
cos (180+30) = −cos30 = −
1
2
cos(|
x
3
|) = cos (180+30) |
x
3
| = 210
x
3
= 210 lub
x
3
= −210 x = 630 lub x = −630 jak dla mnie, ale nie jestem pewien
18 mar 20:54