matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oznaczony
kotek 1000:
przedstaw interpretacje graficzną układu równań i wskaż,czy jest oznaczony,nieoznaczony czy sprzeczny. a)2x+2y=4 3x+3y=6 b)3x+y=3 2x−y=2 c)1−2x=−y y=3x+2 d)4y=−4x+4 y−x=0 e)−5x−5y=−5 −11x−11y=−11
17 mar 16:10