funkcja
Anarion: | | 1 | |
Funkcja kwadratowa f przyjmuje największą wartość równą 3 |
| , a zbiorem rozwiązań |
| | 5 | |
nierówności f(x)>0 jest przedział (−5,3).Wyznacz wzór funkcji f w postaci ogólnej.
17 mar 16:02
Tomek: witam. nie potrafię tego rozwiązać ale mam na sprzedaż perkusję

jak jesteś zainteresowany to
pisz
17 mar 16:05
morfepl:
W
y=
−Δ4a
W
y=
165
x
1=−5
x
2=3
a<0
x
1x
2=
ca
x
1+x
2=
−ba
| ⎧ | ca=−15 | |
| ⎨ | −ba=−2 |
|
| ⎩ | −b2+4ac4a=165 | |
dalej już chyba potrafisz rozwiązać
17 mar 16:20