wykresy funkcji
honey: Basiu proszę pomóż


!
y=│3x+6│-2
y1=3x
y2=3x+6 czyli w lewo o 6
y3=│3x+6│czyli prostą trzeba przenieść nad wykres
y4=│3x+6│-2 w dół o 2
14 lut 19:19
Eta:
I pięknie!

sama już wiesz jak to narysować!
14 lut 19:21
Eta:
A może musi być Basia ?
14 lut 19:21
honey: oczywiście że nie eta także jestes świetna
14 lut 19:23
14 lut 19:26
Eta:
Ok! Dzięki za komplement!

Widzę,że świetnie rozpracowałas to zadanko, dlatego
Ci odpisuję ,że wszystko ok! Tak trzymaj ! Powodzenia !
14 lut 19:27
honey: naprawdę dzięki wielkie
14 lut 19:28
Eta: O co chodzi z tym ponownym pomóż ?
Ktoś się podszywa pod Twój nicek ?
14 lut 19:28
honey: właśnie nie wiem ale nie ładnie ze strony tej osoby
14 lut 19:31
Eta:
Nie przejmuj się

Jak mu to sprawia radość ? ......
Zyczmy Tej osobie ..... "miłej zabawy"
14 lut 19:33
honey: a jeszcze mam jedno takie pytanie Od jakiej podstawowej funkcji wyjść w tym przykładzie
y=1/2(│x+1│-2)+2
14 lut 19:36
honey: eta czy mogłabyś zerknąć

14 lut 19:46
Eta:
Witam ponownie! już jestem ( oglądałam wiadomości )
wprowadzasz 1/2 pod znak modułu
czyli y = I 1/2*x + 1/2 -2I +2
y= I1/2 x - 3/2I +2 i teraz już wiesz jak !
y1 = 1/2 *x
y2 = 1/2 *x - 3/2 przesuwasz w prawo o 1,5 jednostki
y3 = I 1/2 *x - 3/2I odbijasz od osi OX
y4 = .... w górę o 2 jednostki
14 lut 20:23