Prosze pilnie o pomoc! : Zad6 str106 Nowa Era Klasa 3 Liceum
Zad:Na Rysunku Przedstawiono fragment siatki graniastoslupa prostego.Narysuj całą siatkę
graniastosłupa i oblicz jego pole powierzchni całkowitej.
Nie wiedzialem jak to napisac na rysunku to powiem:
Lewa Ściana 6cm Prawa 6 podstawa 8 i na gorze prawa 4 i podstawa na gorze 8. i na dole lewy kąt
dolni 45stopni...
Bardzo prosze o pomoc
P=2xPpodst+2xPboczne+2xPboczne
P=2x8x6+2x8x4+2x6x4=96+64+48=208
| √2 | ||
Ppole podstawy to bedzie takie Pp=2x8x6xsin45stopni =2x8x6x | =48√2 | |
| 2 |