Rozwiąż a pomocą reguły mnożenia.
kiruśka18: Pomocy


Ze zbioru liczb {1,2,3,...,9} losujemy dwa razy po jednej liczbie bez zwracania i układamy w
kolejności losowania w liczbę dwucyfrową.Oblicz prawdopodobieństwo, że w ten sposób ułożymy
liczbę większą od 40.
17 mar 13:35
h3h: oblicz moc Ω, moc zdarzenia A (A− zdarzenie polegajace na wylosowaniu dwoch cyfr, ktore ulozone
obok siebie sa wieksze niz 40 ) i potem z podstawowego wzoru P(A)= moc A/ moc Ω
17 mar 13:50
kiruśka18: Kiedy gadzina od matmy kazała rozwiązać za pomocą reguły mnożenia a nie przez moc Ω
17 mar 13:54
kiruśka18: Pomóżcie proszę
17 mar 15:26
Michał: |Ω|=9*8
|A|=5*9
Resztę zrób sama
17 mar 15:40
Michał: sorry, |A|=5*8
17 mar 15:41
17 mar 15:41
kiruśka18: Aha w ten sposób

dzięki Michał
17 mar 16:03