matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie- bardzo proszę pilne !!!!!!!!!!!!!
Leszek:
Rozwiąż równanie: −4(2x−5)=2(3x+7)
17 mar 13:26
xxx:
−8x +20= 6x +14 14x=6
3
x=
7
17 mar 13:28
Leszek:
Dzięki xxx
!
17 mar 14:23