matematykaszkolna.pl
walec Karla: Przekrój osiowy walca jest prostokątem o bokach 4cm i 5cm. oblicz V i P kuli opisanej na tym walcu. Eta, z góry dziękuję za pomoc emotikonkaemotikonka
14 lut 18:57
Eta: Zadanko proste! narysuj ten prostokąt: poprowadź przekatne ( zobaczysz ,że R - kuli opisanej na tym walcu równy jest połowie długości przekatnej! Długość przekątnej oblicz z tw. Pitagorasa! d2 = a2 +b2 i R= (1/2)*d po obliczeniu d obliczysz R i podstaw do wzoru na V i P kuli Powodzenia to już "pestka " dla Ciebie ! emotikonka
14 lut 19:02
Karla: ooo no faktycznie proste. gamoń ze mnieemotikonka głowiłam się nad wyliczeniem R emotikonka DZIĘKUJĘ za pomoc emotikonka p.s Eta, czy Ty czasem nie jesteś nauczycielką matmy ? emotikonka
14 lut 19:06
Eta: Czasem ................... byłamemotikonka
14 lut 19:11
Eta: Czemu pytasz? ...... zbyt jasno tłumaczę ? emotikonka
14 lut 19:12
Karla: "czasem... byłam" hehe pytam, ponieważ a.umiesz wytłumaczyć (malowanie walców emotikonka), b.jesteś taaakaaa pomocna i chcesz pomóc. chociaż w sumie, to nie cechy wszystkich nauczycieli, ale że akurat wszyscy moi od matmy byli naprawdę super to tak sobie pomyślałam, że Eta jest nauczycielką emotikonka no i trafiłam Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za pomoc przy tych zadaniach. jak coś to się jeszcze odezwę emotikonka emotikonka
14 lut 19:20
Eta: Dziekuję za komplementyemotikonka Polecam się na przyszłość . Powodzenia w zgłębianiu wiedzy matematycznej!
14 lut 19:24
Andzia: POMOCY Przekrój osiowy walca jest prostokątem o przekątnej 16. Oblicz V?
17 kwi 15:52