matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadania z logarytmów
Suddenly:
oblicz log
x
25 > 2 log
0,5
5 − log
2
x − log
4
(x−2) > log
0,5
x znajdź wartość parametru m log
5
x + log
5
(3x−1)= log
5
(2x−m) rozwiąż układ równać 5 log x− 4 log y=−2 0,5 log x + 2/3 log y = 3
17 mar 11:56