matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
22tysia:
log x − log(x+90)= −1 log 2(x
2
+ 6x+17)=3
17 mar 11:18
Mila:
najpierw załozenia x.... x+90...... wiesz ?
x
log(
=−1
x+90
x
10
−
1=
x+90
1
x
=
wymnóz na ukos
10
x+90
17 mar 11:26
Mila:
wiesz jak to zrobić ?
17 mar 11:44
22tysia:
juz dam rade, dzieki
17 mar 12:11