matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz obwód i pole rombu
Leszek:
Oblicz obwód i pole rombu którego kąty ostre mają 45* a wysokość h=3.
17 mar 10:32
M:
23 mar 12:46
Podstawy Geometrii:
a=3
√
2
Ob=4*a=4*3
√
2
=12
√
2
P=a
2
*sin45
o
√
2
P=(3
√
2
)
2
*
2
√
2
P=18*
=9
√
2
2
23 mar 13:01