matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to?
taki tam:
2
m
−2
2m−2
=2−−jak to zrobic?
17 mar 09:21
think:
to jest zaszyfrowane równanie kwadratowe
1
2
2m − 2
=
*2
2m
4
podstawienie 2
m
= t i warunek t > 0 i już dalej łatwizna...
17 mar 10:14