matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
:):
długość okręgu wpisanego w trójkąt równoboczny wynosi 16 pi, oblicz a) pole tego trójkąta b) pole koła opisanego na tym rójkącie
16 mar 22:43
dero2005:
2πr = 16π → r = r =
1
3
h → h =
2h
√
3
a =
3
a
2
√
3
P
Δ
=
4
R =
2
3
h S
k
= πR
2
dalej kombinuj
17 mar 08:39