matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
aga:
Oblicz pole powierzchni i objętość stoŜka o promieniu podstawy 5 cm, jeśli wiesz, Ŝe tworząca jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem 60
o
.
16 mar 21:25
.:
V=1/3 πr
2
H Pc=Pp+Pb= π5
2
+π5(5+l)= 25π+ 25π+ 5πl= 50π+ 5πl
16 mar 21:55