matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz m
piotrek:
1
Punkt W=(m,−
) jest wierzchołkiem paraboli y=x
2
−3x+2 Wyznacz m
4
3
wyszło mi że m=
ale nie wiem czy dobrze
2
b
liczyłem jako że W(p,q) p=−
2a
pytanie czy to jest dobrze a jak nie to jak zacząć rozwiązywać takie zadanie.?
16 mar 21:18
;):
dobrze
16 mar 21:21
piotrek:
dzięki za pomoc
16 mar 21:21