Ania jest starsza od Basi o 3 lata
Marta: Ania jest starsza od Basi o 3 lata i młodsza od Celiny o 2 lata. Dorota jest o 1 rok młodsza od
Basi. O ile lat Celina jest starsza od Doroty ?
16 mar 19:59
Miłosz: 6
16 mar 20:18
gregorr69: x wiek basi
ania X +3
celina x+5
Dorota x −1
wiec:
podstaw sobie dowolna liczbbe za X i liczysz np 10
celina: x+5 = 10+5=15
Dorota x−1 = 10−1=9
15−9=6
odp: o 6lat
16 mar 20:18
arturooo: dokladnie 6
16 mar 20:31
ola: czy dokaldnie to nie wiadomo bo kwestia w jakim dniu sie kto urodzil
16 mar 20:33