matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzory
gumkal:
1
Przekształc wzór
1
f
=
+
1
y
, tak aby wyznaczy zmaienną x
x
16 mar 19:40
M:
23 mar 12:46
Podstawy Geometrii:
1
1
1
+
=
x
y
f
x+y
1
=
xy
f
f(x+y)=xy fx+fy=xy fx−xy=−fy x(f−y)=−fy
−fy
x=
f−y
23 mar 13:19