zadanie na kolosa
pomocy!: Oblicz:
(√3 + i)30
16 mar 18:58
pomocy!: dochodzę do momentu :
√34 i nie wiem jak to zamienić na sin i cos
16 mar 19:10
pomocy!: pomoże ktoś
16 mar 20:04
;): | √3 | | 1 | | π | | π | |
| * |
| =sin |
| *cos |
| |
| 2 | | 2 | | 3 | | 3 | |
16 mar 20:07
pomocy!: jak byście to rozwiązali?
17 mar 11:16
pomocy!: ?
17 mar 11:27
pomocy!: pomoże ktoś?
17 mar 11:55
17 mar 12:17
jo: | | π | | π | |
(√3+i)30 = 230 * (cos(30* |
| ) + isin(30* |
| )) = 230 * (cos5π + isin5π) = ... |
| | 6 | | 6 | |
17 mar 12:33
pomocy!: ok to rozumiem, a jak mam np. (√3 − i)30
17 mar 12:53
pomocy!: ?
17 mar 12:53