funkcje
słoneczko;): wyznacz wszystkie wartosci m dla ktorych funkcja kwadratowa f(x)= − x2+ 2X− m2 przyjmuje
wartości ujemne dla kazdej liczby xe R
16 mar 18:17
16 mar 18:39
słoneczko;):
16 mar 18:42
słoneczko;): 

a to ktos umie?
17 mar 16:34
słoneczko;):
17 mar 16:52
słoneczko;):
17 mar 17:34
zdesperowany student: zeby przyjmowala zawsze wartosci ujemne delta musi byc mniejsza od zera, poniewaz wspolczynnik
kierunkowy jest ujemny wiec ramiona sa skierowane w dol.
17 mar 17:41
zdesperowany student: zeby przyjmowala zawsze wartosci ujemne delta musi byc mniejsza od zera, poniewaz wspolczynnik
kierunkowy jest ujemny wiec ramiona sa skierowane w dol.
17 mar 17:51
Mila: −x2+2x−m2<0 a=−1 a<0 czyli ramiona paraboli w dół jezeli Δ>0 wartosci funkcji będą
ujemne dla x∊(−∞:x1) u(x2;∞) czyli nie dla wszystkich x
dla Δ=0 dla x0 przyjmuje funkcja wartość 0
czyli pozostaje Δ<0 (parabola pod osią OX )wtedy dla każdego x f(x)<0
Δ=b2−4ac
Δ=4−4m2
4−4m2<0
4<4m2
1<m2 /√
1<√m2 √m2=|m|
1<|m|⇔ −1 >m >1
m(−∞;−1)v(1;∞)
17 mar 18:03
słoneczko;): Dziekuje za dokładne wytłumaczenie

juz rozumiem jak
17 mar 18:24
Mila:
17 mar 18:25
penetrator:
25 lut 11:17