palimetria 2
Monia: przez prostokatny plac o wymiarach 12m x 20m prowadzi chodnik wzdluz przekatnej prostokata. w
zimie pracownicy administracji zaobserwowali ze ludzie wydeptali na sniegu nowa sciezke,
rownolegle do chodnika. ponadto zauwazyli ze nowa sciezka laczy srodki sasiednich bokow placu.
na wiosne postanowiono wylozyc sciezke plytami chodnikowymi. oblicz dlugosc nowego chodnika.
podaj wynik dokladny i wynik zaokraglony do jednego miejsca po przecinku.
16 mar 18:04
Monia: pomoze ktos ?
16 mar 18:09
.: :(
16 mar 20:44
.: ..
16 mar 21:25
dero2005:

X − nowa ścieżka łaczy środki sąsiednich boków placu
X =
√102 + 62 =
√100 + 36 =
√136 ≈ 11,7 m
16 mar 21:27
.: dziekuje
16 mar 21:40
.: a pomzoesz mi w innych
16 mar 21:45
dero2005:
jak dam radę
16 mar 21:57
16 mar 22:03