Funkcja kwadr
Nika 03: 

Do wykresu funkcji kwadratowej f należy punkt A(6,−6) a dla argumentu 10 funkcja funkcja
przyjmuje najwiekszą wartosć równa 2 Wyznacz wzór funkcji f w postaci ogólnej
16 mar 15:49
16 mar 16:40
inkwizytor: masz dany wierzchołek W(10,2) i punt A(6,−6) musisz to obliczyć sprowadzając do postaci
kanonicznej
y=a(x−p)
2 +q
6=a(6−10)
2+2
powinno być dobrze
16 mar 17:21
inkwizytor: | | 1 | |
a jest źle policzone zgubiłem − za a powinno być a=− |
| |
| | 2 | |
16 mar 17:23
Nika 03: czyli to jest dobrze

16 mar 17:39
Nika 03: tak to dobrze dzieki a takie drugie rozumiesz jak zrobic podałam naforum
16 mar 17:41