matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica przy x →2
ka:
x
2
− 1
lim
przy x→2
x−2
16 mar 15:36
M:
23 mar 15:55
M:
9 cze 18:50
student:
dla x→2
+
x
2
−1
3
lim
= [
] = +
∞
x−2
0
+
dla x → 2
−
x
2
−1
3
lim
=[
] = −
∞
x−2
0
−
9 cze 19:18