geometria analityczna
Eliza55: Wyznacz odleglosc punktu przeciecia sie prostyk k:3x−y−2=0 i l: x+2y−10=0 od osi OX
bardzo p[rosze o pomoc
16 mar 14:48
Gustlik: Bardzo proste: rozwiąż układ równań tych prostych − otrzymasz współrzędne punktu ich
przecięcia. Odległość każdego punktu od osi OX jest równa jego współrzędnej y. Czyli jeżeli
otrzymasz z układu np. x=3, y=4 to odległość tego punktu od osi OX będzie równa 4.
16 mar 16:20
Ania: Na pisz równanie okręgu opisanego na prostokącie KLMN, w Którym dane są przeciwległe
wierzchołki K(0;−3) i M(6;5).
17 mar 20:43
Ania: Pomocy
17 mar 20:45
Ania: Pomocy
17 mar 20:46
zdesperowany student: policz dlugosc tego odcinka a otrzymasz srednice okregu.
policz srodek odcinka a otrzymasz srodek okregu.
17 mar 20:51
Ania: Dzięki
17 mar 20:57
ABC: Oblicz długość promienia okręgu wpisanego w trójkąt równoboczny ABC, w którym B(2;−1), C(4;3)
17 mar 21:18
ABC: Pomóżcie
17 mar 21:19
ABC: Pomożecie
17 mar 21:21
ABC: Oblicz długość promienia okręgu wpisanego w trójkąt równoboczny ABC, w którym B(2;−1) C(4;3)
17 mar 21:24
zdesperowany student: pilicz dlugosc tego odcinka i promien rowna sie 1/3 wysokosci tego trojkata.
17 mar 21:25
jola: zaraz bedzie cale
17 mar 21:25
ABC: Pomocy
17 mar 21:26
ABC: Dzięki z góry kochana
17 mar 21:27
ABC: Ico z tym zadaniem Jolu
17 mar 21:38
ABC: Oblicz długość promienia okręgi wpisanego w trójkąt równoboczny ABC, w którym B(2,−1) C(4;3)
17 mar 21:46