matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dwumian Newtona.
tlik:
Czy mógłbym mi Ktoś z Was to rozpisać dokładnie:
2n
2
Z góry dziękuje.
16 mar 09:26
Eta:
Proszę bardzo:
2n
2
(2n)!
(2n−2)!*(2n−1)*2n
=
=
= n(2n−1)
2!*(2n−2)!
2*(2n−2)!
16 mar 10:09
tlik:
Dziękuję bardzo
16 mar 10:38