funkcje
Zuzita: Wykres funkcji y=-√a/-x2-4 przechodzi przez punkt A=(-1, -2) dla:
A. a=-20
B. a=10
C. a=-6
D. a=-10
13 lut 21:35
sarna:
Podstaw za x= -1 y= -2 i wyliczysz "a"
wtedy już wybierzesz odp: Dasz radę Powodzenia!
13 lut 21:38
sarna:
Po podstawieniu:
pamiętaj podnieść obydwie strony do kwadratu!
13 lut 21:40
Zuzita: nie potrafie tego tzn trudno mi cokolwiek rozweiazywac bo nie umiem pierwiastków
13 lut 21:47
Eta:
Eee Tam nie umiesz

To nie takie trudne!
y= -
√a/(-x2 -4) x= -1 y= -2 to
- 2 = -
√ a/ ( -1 -4) podnosimy obydwie strony do kwadratu
4 = + a/ (- 5) / *(-5) to a = - 20
Widzisz jakie to proste
13 lut 21:58
Zuzita: A Eta czy my się czasem nie znamy
13 lut 21:59
Eta: A skąd? no może ? może z Ł

tak?
13 lut 22:00
Zuzita: hmm nie bardzo rozumiem to Ł... masz cały czas ten sam nick?
13 lut 22:01
Eta: Jak jesteś Elą ? ... to pewnie ,że się znamy
13 lut 22:06
13 lut 22:09
Zuzita: ale na gg to się nie odezwiesz:(:(:(:(
13 lut 22:10
Eta: Nie! bo piszesz bardzo gnębiące mnie statusy .
A obiecałaś juz tego nie robić? .... i co ?
13 lut 22:19
Zuzita: Nio dobra jak chcesz... Obiecałam ale hmm jakoś tak wyszło

13 lut 22:21