matematykaszkolna.pl
jaaaaaam: rysunekhelp! jak bedzie wygladac siatka tego graniastosłupa?
15 mar 20:52
jaaaaaam: rysunekmneij wiecej cos takiego?
15 mar 20:54
ukasz: rysunek
15 mar 20:57
jaaaaaam: rysuneka nie bedzie tak przypadkiem ? bo w trojkacie jest kat prosty. . .i czy dobrze jest moj rysunek czy ten UKASZ−a? czy moze zaden z nich a pytam bo na moim pierwszym rysunku gdzie pytalem o siatke ten dolny bok ktory laczy podstawy jest pod skosem. Dla tych co nie zrozumieli bok ten zaznaczylem na tyn 2gim malym rysunku zielonym kolorem
15 mar 21:16
jaaaaaam: ?
15 mar 21:32
Basia: rysunekmoże być np. tak (Twoja siatka nie jest dobra, wytnij taką z papieru i poskładaj, zobaczysz dlaczego)
15 mar 21:36
jaaaaaam: a UKASZ−a jest dobra czyli po narysowaniu siatki ten bok co zanaczylem na zielono bedzie prostokatem? bo np skladajac twoja siatke BASIU to ten bok na zielono co ja mam u ciebie bylby chyba prosty w sensie takim ze moj jest tak jakby pochylony no chyba ze ja tepy jakis jestem
15 mar 21:41
Basia: rysunek przecież ściany graniastosłupa są prostokątami siatka ukasza też jest dobra, tylko on tam narysował trójkąt prostokątny równoramienny a tak być nie musi powycinaj to z papieru i poskładaj, wtedy zobaczysz jak ma być
15 mar 21:52
jaaaaaam: ok dzieki
15 mar 21:55
ukasz: Tak jak mówi Basiaemotka Trójkąciki troszeczkę zbyt równoramienne narysowałem emotka
15 mar 21:56
arek: ok
5 maj 15:35
jezus: przydatne
5 maj 15:36
αβγδπΔΩinnerysuję
Φεθμξρςσφωηϰϱ
±
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz