| ||||||||
|Ω|= | = .........
| |||||||
| ||||||||
a) |A|= | = .........
| |||||||
|A| | ||
P(A)= | =........
| |
|Ω| |
| ||||||||
|B|= | = 4
| |||||||
|B| | ||
P(B)= | =.......
| |
|Ω| |
|
|
|
| |||||||||||||||||||||||||||||
|C|= | * | + | * | = ......
| ||||||||||||||||||||||||||||
|C| | ||
P(C)= | =... | |
|Ω| |
15! | ||
IΩI = | = 455 | |
3!*12! |
6! | 20 | 4 | ||||
a) IAI = | = 20 , P(A) | = | ||||
3! * 3! | 455 | 91 |
4 | ||
b) P(B) = | ||
455 |
48 | ||
c) P(C) = | ||
455 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |