umiecie?
helppp887: samochod jechal przez 1 godzine 30 minut z predkoscia 90 km/h, a nastepnie 45 minut z
predkoscia 60 km/h. w tym czasie przebył cala zaplanowana trase. z jaka srednia prekoscia
przejechał cala trase? w jakim czasie przejechalby te trase, gdyby zwiekszył srednia predkosc
o 12,5%?
15 mar 20:05
TWZ: masz czas T1 = 1 h 30 min i V1 = 90 km/h ===>> policz jaką droge przejechał (s1)
T2 = 45 min i V2 = 60 km/h ===>> policz jaką droge przejechał (s2)
Tc = T1 + T2
Sc = s1 + s2
Vśrednie = Sc / Tc
15 mar 20:38
TWZ: reszte policzysz bez problemu


!
15 mar 20:39
helppp887: dziękuję
15 mar 20:42