xdb
Ewa5354: 154 mm ile to dm3
15 mar 19:43
Ewa5354: 154 mm2
15 mar 19:44
mynia: sześcienne to wys. gł. dł. 1 dm to 10 mm . dalej policz
15 mar 19:46
Nika 03: 1540

15 mar 19:49
Nika 03: czy sie dzieli
15 mar 19:49
Ewa5354: co sie dzieli?
15 mar 19:50
Ewa5354: a t nie bedzie coś z przecinkiem bo zamieniamy mm na dm
15 mar 19:51
Nika 03: przez 1000 bo na 3
15 mar 19:51
Nika 03: no trzeba przecinek przesunąć w jednostkach ale z mniejszej na wieksza inaczej i z wiej\kszej
na mniejszą inaczej raz mnozysz a raz dzieli sie
15 mar 19:53
Ewa5354: czyli wychodzi 1,54
15 mar 19:53
Nika 03: tak i mi sie zdaje

i jednostka na koncu.. musisz wypisac sobie ile co ma i kiedy przesówasz
przecinek i w jaką stronę jak na większa jednostke z mniejszej to dzieli sie.. np 10 g = ...
kg to 10 :1000 = ... i 1kg=.... g to wtedy mnozysz
15 mar 19:57
Ewa5354: ok wielkie dzieki
15 mar 19:58