Funkcja Kwadratowa
Nika 03: 


? Dla argumentów 6 wartość funkcji kwadratowej f(x) =x
2 − (b+1) x+1 jest równa 19
Wyznacz zbiór wszystkich argumentów dla których funkcja f oraz funkcja kwadratowa
g(x) = 2x
2 +1 przyjmuje to sama wartosc...
15 mar 19:21
15 mar 19:32
Nika 03:
15 mar 19:36
Nika 03:
15 mar 19:59
Basia:
f(6) = 19
f(6) = 62−(b+1)*6 + 1 = 36−6b−6+1 = −6b+31
−6b + 31 = 19
−6b = −12
b =2
f(x) = x2−3x+1
teraz rozwiąż równanie
x2−3x+1 = 2x2+1
15 mar 20:04
Nika 03: −x2 − 3x= 0
xE (−3, 0 ) cos takiego
15 mar 20:08