wielomiany
Agi: Wykonaj dzielenie wielomianów
a) (x5+x4+3x3+8x2+15):(x2+3)
b) (x5+2x4+x3-x2-2x-1):(x2+2x+1)
13 lut 18:33
jerry:
x5+x4+3x3+8x2+15) : ( x2+3)= x3 +x2 +5
-x5 -3x3
.........................
x4 +8x2
-x4 -3x2
.......................................
5x2 +15
-5x2-15
............................................
= =
13 lut 19:29
jerry:
x5+2x4+x3-x2-2x-1 : ( x2 + 2x+1) = x3-1
-x5-2x4-x3
.................................
= = = -x2-2x-1
x2+2x+1
...................
= = =
13 lut 19:35
Agi: dzięki wielkie , nie wychodziło mi
14 lut 13:37
nika: (x3 − x2 − 2x + 1) : ( x + 2 )
23 sty 08:13
Paula: (2x3x2−8x+3):(x+2)
22 sty 14:50
janek191:
Popraw treść zadania
23 sty 13:19
ebebe: JEBAC PIOTRKA XDDXDXDD
26 sty 11:26