matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Do wykresu funkcji...
Emilia:
Do wykresu funkcji f(x)=
a
x
−6 należy punkt P=(−1,4). Wyznacz miejsce zerowe funkcji f(x).
15 mar 19:17
M:
23 mar 16:24
M:
9 cze 18:50
student:
a
a
f(x) =
−6 ⇔ 4 =
− 6⇒a = −10
x
−1
−10
f(x) =
−6 =0⇒ x = −5/3
x
9 cze 19:07