awdwdawda
karolajnn: na rysunku przedstawiony jest wykres pewnej funkcji kwadratowej f(x)=ax²+bx+c a≠0
a) wyznacz współczynnik a,b,c
b) przedstaw trójmian w postaci iloczynowej.
x1=−5 , x2=−1
P(−3,2) P to jest wierzchołek
Podstawiam wierzchołem do pistaci iloczynowej i wychodzi mi a= 1/2 a ma wyjsc −2/3.
Może ktoś to rozwiązać ?
15 mar 18:49
karolajnn:
15 mar 19:00
karolajnn: Czy potrafi ktoś mi pomóc ?
15 mar 19:07
Michał: to na pewno dobre dane?
15 mar 19:15
karolajnn: tak
15 mar 19:34
karolajnn: nadal nic ?
15 mar 19:41
karolajnn:
15 mar 19:54
Michał: nic nie mogę wymyślić.
15 mar 21:07