matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
mm4:
rozwiąz rownanie 2sin
4
x - 5sin
2
x + 2 = 0 w przedziale (-π ; 2π) prosze o pomoc
13 lut 16:06
Bogdan:
sin
2
x = t i t € <0, 1> 2t
2
- 5t + 2 = 0 Rozwiąż równanie kwadratowe pamiętając, że t € <0, 1> i że sinx =-
√
t
lub sinx =
√
t
13 lut 16:14