CZY KTOS MI POMOZE ????? :{
Magda: napisz wzor fukcji okreslajacej zwiazek miedzy objetoscia y szescianu a dlugoscia jego
krawedzi x. okresl dziedzine tej funkcji. obierz kilka wartosci x i oblicz y.
13 lut 11:55
Eta:
V(x) = y= x3 D: x€( 0,∞) bo długość krawędzi x >0
np; dla x= 2 to y= 23 = 8
dla x= 3 to y= 33= 27
dla x = 0,5 to y= 0,125
dla x= 2√2 to y = [2√2]3= 23 *(√2)3 = 8 *2*√2 = 16√2
13 lut 12:27
Magda: Dzieki
13 lut 12:34
Magda: a rozwiazujecie tez tu zad. z fizyki ?
13 lut 12:36
Eta:
Sporadycznie! Ja nie, może p. Jakub ? ......
13 lut 12:42
Magda: aha
13 lut 12:48
Eta: Podaj zadanie! z pewnością ktoś Ci pomoże rozwiązać
13 lut 12:50
Magda: aaa duzo ich mam

hhehe az 28 i zadnego nie umie zrobic ;[
13 lut 12:58