oblicz pozostałe odcinki
karolek52:

Na rysunku przedstawiono siatkę graniastoslupa prostego czworokątnego. Oblicz, jakie pola mają
poszczególne ściany, i uzupełniij poniższe zapisy
czerwony odcinek 4cm
niebieski −II− 10cm
szary −II− 5cm
zielony −II− 7cm
różowy −II− 10cm
pomarańczowy trzeba obliczyć
15 mar 16:16
karolek52: trzeba obliczyć
pole powierzchni bocznej
pole podstawy
pole powierzchni całkowitej
15 mar 16:18
dero2005:
P
b = (4 + 10 + 5 + 7)*10 = 260 cm
2
P
c = 2*P
p + P
b = 2*34 + 260 = 68 + 260 = 328 cm
2
15 mar 17:25
O8IOIY7: βπ∞∞∞≤≥≥⊂⇔∑
13 cze 16:21
Duma: 000
13 cze 16:22